Ondersteuning en stop doorontwikkeling in Praktijkbeoordelen

Ondersteuning en stop doorontwikkeling in Praktijkbeoordelen

Vanaf september 2024 zullen de eerste scholen van de nieuwe versie van Praktijkbeoordelen gebruik kunnen maken. Vanaf september 2025 is deze nieuwe versie voor alle scholen beschikbaar als dé applicatie voor hun examinering.  

De ontwikkeling van deze nieuwe versie van Praktijkbeoordelen voor alle scholen is de reden dat we ondersteuning bieden bij het gebruik van de huidige versie van Praktijkbeoordelen maar deze niet verder doorontwikkelen.

Verzoeken zullen niet meer in de huidige versie worden ontwikkeld, maar worden beoordeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe versie van Praktijkbeoordelen. Issues die een examenproces in de weg staan worden vanzelfsprekend opgelost.

Verzoeken kunnen via de normale procedure ingediend worden (zoals via TOPdesk, schoolbezoeken, gebruikersplatform).

De nieuwe versie PraktijkbeoordelenFlex biedt flexibiliteit en stelt scholen in staat om examinering beter af te stemmen op hun examenvisie en om te voldoen aan de mogelijkheid om ‘lerend te kwalificeren’.

Verslag Expeditie Pilot Praktijkbeoordelen 21 maart 2024 Dossier Dienstverlening niveau 2
Veelgestelde vragen

"In samenwerking met de professionals van Examenwerk is het bestuur voortdurend op zoek naar verbetering van de examens. Daar wordt fors in geïnvesteerd, zowel op de inhoud als op het proces. Zonder aan kwaliteit in te boeten, willen we examinering voor het onderwijs zo eenvoudig mogelijk maken én hanteerbaar voor het bedrijfsleven. Examenwerk is een hygiënefactor: dat is gewoon goed, daar hoef je niet over na te denken."

Drs. Bertie Redeker
- Drs. Bertie Redeker
Paritair Manager, tevens bestuurslid en penningmeester Examenwerk
Stichting OCC