Dossier Dienstverlening niveau 2

Dossier Dienstverlening niveau 2

Op 10 oktober heeft de MBO-raad een seminar gehouden betreffende het nieuwe dossier Dienstverlening Niveau 2. Wij zijn hier al enige tijd mee bezig en gaan ervan uit in ieder geval met de start van het schooljaar 2024-2025 de kerntaak B1-K1 aan te kunnen bieden en op zijn minst één profieldeel, waarbij gestart zal worden met het dossier Medewerker Facilitaire Dienstverlening.

Wél hebben we nog mensen nodig voor de ontwikkelgroep, waarin docenten die aan niveau 2 lesgeven en mensen uit het bedrijfsleven plaatsnemen, zodat met een gezamenlijke blik naar de examenstukken gekeken kan worden naar onder andere taalgebruik. Ook is het belangrijk dat deze specialisten aangeven waar verbeteringen kunnen zitten, waardoor de examens beter aansluiten bij de opleidingen en werkbaar zijn voor het onderwijs en bedrijfsleven.

Mochten er geschikte kandidaten zijn die hier graag in zou willen participeren, dan horen wij dat graag. Wij zoeken dus docenten die aan niveau 2 lesgeven in Medewerker Facilitaire Dienstverlening, Helpende Zorg en Welzijn en/of Medewerker Sport en recreatie. De dagen dat wij bij elkaar zouden kunnen komen zijn de maandag, dinsdag en vrijdag. Wij starten zo snel mogelijk in 2024 met de bijeenkomsten van de ontwikkelgroep. De concept-examenstukken zijn dan beschikbaar.  

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe leden voor de ontwikkelgroep (uit het scholenveld en uit het bedrijfsleven): zie de vacature op de website: https://examenwerk.nl/vacatures/ontwikkelaar-dienstverlening N2. 

Klik hier voor meer informatie over onze vacatures.

Verslag Expeditie Pilot Praktijkbeoordelen 21 maart 2024 Ontwikkelbijeenkomst Brood & Banket 26 februari GEANNULEERD!
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine