Bestuursvergadering 6 december 2018

Bestuursvergadering 6 december 2018

Op 6 december j.l. heeft het bestuur weer vergaderd.

Bezetting We hebben weer een nieuw bestuurslid welkom mogen heten: Perry van Milt. Perry volgt Irene Gunneweg op. Door het vertrek van Duco Hoep naar de MBO Raad staat er nu nog één vacature open. Uiteraard zijn ook de vacatures binnen de diverse commissies besproken.

Themadag 31 oktober 2018 De themadag van afgelopen oktober is geëvalueerd. Wat een positieve reacties hebben we mogen ontvangen! (middels de enquête). Er worden diverse opmerkingen opgenomen in het jaarplan voor 2019, bijvoorbeeld een verdere verkenning naar de mogelijkheden m.b.t. blockchain. Ook zal er in het voorjaar van 2019 een bestuursdag worden georganiseerd waarbij diverse onderwerpen, naar aanleiding van de themadag, de revue zullen passeren. Verder is stilgestaan bij de Deelnemersraad van 28 november j.l.

Evaluatie commissies Tijdens de laatste vergadering van het jaar worden altijd alle commissies geëvalueerd: de diverse ontwikkelgroepen, vaststellingscommisies, examenadviescommissie e.d. Dit wordt in verslagvorm aan het bestuur aangeboden. Dit wordt in verslagvorm aan het bestuur aangeboden.

Financiële voortgangsrapportage 2018 Verder is de laatste (financiële) voortgangsrapportage van 2018 doorgesproken. Doordat dit is gekoppeld aan het jaarplan van Examenwerk blijft dit jaarplan ook een ‘levend’ document. We lopen zowel qua inhoud als financieel, op schema. Doorgesproken over het dossier ‘Dienstverlening’, omdat hier ook niveau 2 kwalificaties tussen zitten en niet alle scholen gebruik maken van deze examens. Hierover zijn de afgevaardigden namens de scholen apart geïnformeerd.

Jaarplan en begroting 2019 Verder is het jaarplan en de begroting voor 2019 besproken. Er zal een tariefverhoging van 4% worden doorgevoerd. Hierover hebben de afgevaardigden namens de scholen een apart bericht ontvangen. Verder worden in 2019 de volgende projectplannen verder uitgewerkt: 1. Projectplan Moderne Vreemde Talen (MVT): In 2019 zal er een D-versie beschikbaar komen. 2. Projectplan Doorontwikkeling Praktijkbeoordelen.nl: doorontwikkeling van wensen gebruikers Examenproces (inlezen van kandidaten, examenproces vereenvoudigen), optimaliseren van het gebruiksgemak (vanuit ontwikkelagenda), MVT-examens afnemen via Praktijkbeoordelen.nl, offline werken. 3. Projectplan Geïntegreerde taalexaminering: er worden afspraken gemaakt om examens om examens te gaan inzetten en met andere kwalificaties te gaan proefdraaien. 4. Projectplan Rubrics: Dit zal worden doorgevoerd in andere sectoren. 5. Adviesnotitie Digitale Simulatie: Er is een analyse gemaakt van LTH, dit zal verder worden uitgewerkt. 6. Projectplan communicatie: Het projectplan zal verder worden uitgewerkt. Doelgroepenonderzoek wordt opgezet en er worden positioneringssessies ingepland met als resultaat het uitvoeren van het operationeel communicatieplan.

Examencommissie 5 december jl. Gesloten tijdens de feestdagen!
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine