Bestuursvergadering 19 juni 2024

Bestuursvergadering 19 juni 2024

Stand van zaken vacatures diverse commissies
Er wordt nogmaals een dringende oproep gedaan voor nieuwe leden voor zowel de ontwikkelgroep als vaststellingscommissie van Brood & Banket. Ook wordt er extra aandacht gevraagd voor ontwikkelgroepleden voor Foodservice, daar is momenteel nog niemand voor. Ook voor Dienstverlening N2 zijn er nog nieuwe leden nodig, bij voorkeur vanuit Sport & Recreatie.

Samenstelling bestuur
Erik Koldewijn (ROC van Twente) gaat stoppen als bestuurslid en voorzitter. Zijn rol als voorzitter heeft hij altijd willen spelen door te zoeken naar samenhang. In de afgelopen ¾ jaar is dit lastig geweest, ook door invloeden van buitenaf. Bertie Redeker (penningmeester, SCC) is inmiddels gestopt. Examenwerk heeft een brief van Stichting Contractcatering ontvangen. Zij leveren geen bestuursleden meer. Jolanda Bonen (Deltion College) geeft aan ook te gaan stoppen i.v.m. een gewijzigde functie. Twan Musters heeft gereageerd op de vacature van bestuurslid, hij wordt door het bestuur benoemd. Ook stelt het bestuur de herbenoeming van Johan Bijlsma namens de FNV vast.

Samenwerking SVH
Er is een verzoek ontvangen vanuit SVH omtrent het gebruik van PraktijkbeoordelenFlex. Aanleiding om de gesprekken met SVH over een eventuele samenwerking (weer) verder te verkennen!

Aanvullende producten/diensten
Er ligt een eerste voorstel voor het aanbieden van aanvullende producten/diensten. Het idee is om dit te doen in de vorm van een ‘wildcard’ met een bepaalde waarde. Eerst wordt bepaald welke producten tot het basispakket behoren. Voor alle extra verzoeken kan de wildcard voor worden ingezet, maar ook bijvoorbeeld in samenwerking met andere scholen. Er zullen een aantal scenario’s verder worden uitgewerkt.

Hospitality dossiers, stand van zaken
De planning is dat de ontwikkeling van de hospitality dossiers deze zomer worden afgerond. Er is een verzoek bij OCW ingediend voor een zgn. flexibele invoering. Dit betekent: scholen die in 2025 willen beginnen (1 augustus) en scholen die op 1 augustus 2026 willen beginnen. Daar moet nog besluit over volgen (ws. september). Lukt dit flexibel invoeren niet, dan blijft de ingangsdatum 1 augustus 2026

Gezocht: Ontwikkelleden beroepsgerichte taalexamens Examenadviescommissie 25 juni 2024
Veelgestelde vragen

"Ons examen werkt! Examenwerk kijkt samen met onderwijs en bedrijfsleven naar een veranderende branche en onderwijsbehoefte en vertaalt dit vandaag en morgen naar examenproducten waar onderwijs en bedrijfsleven vertrouwen in hebben."

Perry van Milt
- Perry van Milt
Directeur Brood & Banket, Dienstverlening & Facility, Horeca en Travel & Leisure college en bestuurslid Examenwerk
Zadkine