Wat kun je verwachten?

Examenkluis.nl is een online volgsysteem waarmee MBO-scholen een veilige opslagplaats van examens en ontwikkelinstrumenten wordt geboden. De tool maakt het mogelijk om continu (24/7) de ontwikkeling, vaststelling en verantwoording van mbo-examens te monitoren. Voortdurend is er inzicht in de laatste status van alle exameninstrumenten, ontwikkel- en verantwoordingsdocumenten. Tevens is het mogelijk om eenvoudig feedback te geven en te delen met andere gebruikers. Zo zie je in één oogopslag welke aanpassingen zijn voorgesteld en wat de verwerking ervan is. Hierdoor is het ontwikkel- en vaststellingsproces direct inzichtelijk en helpt dit scholen bij een goed procesmanagement. Procesmonitoring en het opstellen van rapportages worden daardoor een stuk eenvoudiger.

De online tool biedt scholen een volledige verantwoording voor alle examens volgens de norm voor valide examens. Kortom; een mooie stap naar een veilige, verantwoorde en betrouwbare ontwikkeling en borging van examens en exameninstrumenten. En dit alles aangeboden binnen één valide systeem.

Waarom een examenkluis? 

Examenkluis.nl biedt scholen een veilig en betrouwbare tool waarbij een naadloze aansluiting gegeven wordt om van ontwikkeling naar vaststelling van exameninstrumenten te komen. Met de Examenkluis.nl borg je namelijk het gehele examenproces. Je hebt altijd de meest actuele versie van examens- en ontwikkelinstrumenten op één centrale plek. Wel zo gemakkelijk, omdat je tegelijkertijd ook van al jouw exameninstrumenten het ontwikkelproces en vaststellingsproces van A tot Z kunt inzien én borgen. Met de tool worden ook examencommissies optimaal ondersteund doordat een transparant overzicht gegeven wordt van de actuele status van alle ontwikkel- en vaststellingsdocumenten. In dat proces wordt het geven en delen van feedback tevens mogelijk gemaakt, zowel op de applicatie zelf, als ook op de exameninstrumenten. Groot voordeel, want die feedback kan op hetzelfde moment in het systeem door alle gebruikers gezien en gedeeld worden.

Deelnemen aan Examenkluis?

Heb je belangstelling en wil je deelnemen aan de Examenkluis, dan kun je je aanmelden via het aanvraagformulier Examenkluis.
Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan een kijkje op de pagina's op de website of stuur een mailjte naar: [email protected].